Spread the love

ନିୟମିତ ସକାଳେ କ୍ଷୀରରେ ବତୁରା ଯାଇଥିବା କିସମିସ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୋଇ ରହିଥାଏ । ନିୟମିତ ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ହୃଦୟଜନିତ ରୋଗ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ମଧ୍ୟ ଖୁବ୍‌ କମ୍‌ ଥାଏ ।
କ୍ଷୀର ଓ କିସମିସ୍‌ ଉଭୟରେ ଭରପୁର ମାତ୍ରାରେ କ୍ୟାଲସିୟମ ରହିଛି । ତେଣୁ କ୍ଷୀରରେ କିସମିସ ବତୁରାଇ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ ଓ ମାଂସପେଶୀ ମଜଭୁତ ହୋଇଥାଏ ।
ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ସହ ଶରୀରକୁ ରୋଗରୁ ଦୂରେଇ ରଖିଥାଏ ।
କିସମିସରେ ଆଇରନ, ପୋଟାସିୟମ,କ୍ୟାଲସିୟମ,ମାଗ୍ନେସିୟମ ଓ ଫାଇବର ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ରହିଛି । ଅଧିକାଂଶ ଲୋକେ ପାଣିରେ କିସମିସ ବତୁରାଇ ଖାଇ ଥାଆନ୍ତି । ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ । ନିୟମିତ ପାଣିରେ ବତୁରା ଯାଇଥିବା କିସମିସ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରକୁ ଖୁବ୍‌ ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ।
ମାତ୍ର ପାଣି ବଦଳରେ କ୍ଷୀରରେ କିସମିସ ବତୁରାଇ ଖାଇବାର ଲାଭ ବିଷୟରେ ଜାଣିଛନ୍ତି କି?

ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ କିସମିସକୁ ନିୟମିତ ରାତିରେ କ୍ଷୀରରେ ବତୁରାଇ ରଖନ୍ତୁ । ସକାଳେ ଏହାର ସେବନ କରନ୍ତୁ ।

ଯେଉଁମାନଙ୍କ ଶରୀରରେ ରକ୍ତର ଅଭାବ ରହିଛି, ସେମାନେ ନିୟମିତ ଏହି ଉପାୟରେ କିସମିସ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରକ୍ତ ଅଭାବ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ ।

କ୍ଷୀରରେ କିସମିସ ବତୁରାଇ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପାଚନ ତନ୍ତ୍ର ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ । ଏହାସହ ମେଟାବୋଲିଜିମ୍‌ ସ୍ତର ସଠିକ୍‌ ରହିବା କାରଣରୁ ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୋଇ ରହିଥାଏ ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *